Locke

Akármennyi palesztin kislány is sír a kapuk előtt, a kapuknak zárva kell maradnia!

2015. augusztus 02. - Peter Wiggin

Nem vitás mára az, hogy az aktuális FIDESZ első számú politikai termékévé a bevándorlás-kérdés vált. Többen is kifejtették ezzel kapcsolatos nézeteiket, amivel érdemben vitatkozni nem kell, hiszen nyilvánvalóan igyekszik meglovagolni a nemzetközi helyzetet a kormány, és belpolitikai tőkét kovácsolni belőle. Ez részükről nem ördögtől való gondolkodás. Álláspontom szerint a 2014. év végére bekövetkezett szavazatvesztés megállítására tényleg alkalmas volt ezen termék bevezetése, és idejekorán történt felnagyítása, az azonban még kérdéses, hogy arra is megfelelő lesz-e, hogy a lehanyatlott népszerűséget visszaállítsa. A józan ész azt diktálja, a FIDESZ megmaradjon ott, ahol van, mert még egy kétharmad évtizedekre morális csődbe zúdíthatja az országot.

 

Az is tény, hogy a bevándorlás-kérdés előretörése egy ordas nagy mák volt a jobboldalnak. Januárban még abszolút nem látszott ez ekkora problémának, teljes mértékig kezelhetőnek tűnt a jelenleg is érvényben lévő eszközökkel. Határozottan állítom, hogy Orbán Viktor sem látta ezt előre, személyes szerencséje az, hogy ennyire eszkalálódott a helyzet. Ugyan megpróbál Orbán abban a pózban tetszelegni, mintha ő maga már idejekorán észlelte volna a helyzetet, de onnan lehet tudni, ez blöff, hogy az egyre keményebb fellépése és megnyilatkozásai fokozatosan alakultak ki, úgy, ahogy a probléma is nagyobbodott. Ha ugyanis ő már januárban is látta volna a helyzet komolyságát, egy sziklaszilárd és magabiztos álláspontot alakított volna ki akkor, és azóta ezen a véleményen semmit sem változtatott volna. Orbán rájátszik ugyan a szerepére, de látható, külföldre ezt nem tudja eladni, így a Tusványosi-beszédében is kizárólag belföldre szóló üzeneteket bombázott, ami azt jelenti, itthon próbálja ezt az előrelátó politikusi mantrát elhinteni.

 

A szerencse tehát most Orbán Viktort, és a sleppjét megmentette. Azonban ez a megmenekítés csak időleges, mivel a januárban még csak maszatolt problémácska tényleges bajjá változott. A falra festett ördög tényleg megjelent. Erre pedig megoldást kell találni.

 

A kerítésépítés vagy Szerbia biztonságos országgá nyilvánítása nem megoldás. A megoldás összetettebb, és úgy látom, a kézzel vezérelt jobboldali politikusok értelmi képességeit meghaladja ennek megtalálása.

 

morahalom-kerites-mti.jpg

 

Az első feladat egy rátermett nemzetközi jogászokból álló csapat összeállítása lenne. Ez nem haverok megbízással való ellátását jelenti, hanem olyan fiatal jogászok összehívását, akik kreatívak, mernek radikálisan gondolkodni és a meglévő elvek és elméletek felrúgásával újat alkotni. Mert ennek a fiatal jogászokból álló csapatnak kell megalkotnia azt a kész, konkrét jogszabályszöveget is tartalmazó koncepciót, amelyet az Európai Unió felé benyújtunk, és amelyben kidolgozzák a nemzetközi és uniós jogszabályok módosítását. A szerencsés véletlenek együttjátszása folytán Magyarország irányító és domináló szerepbe kerülhet, amit meg kell lovagolni. Irányítani, vezetni kell az összeurópai gondolkodást, és nem kizárólag fizikai gátakban gondolkodni, hanem tényleges jogi megoldást találni a problémára.

 

A jogi csapatnak olyan tartalmú módosításokat kell kidolgoznia, amely alkalmas a menekültáradat megállítására. A megállítás után pedig a visszaküldésre. Ha kell, keményen kell fellépni, tudatosítani az ideérkező milliókban, hogy Európa ilyen tömegű ember befogadását nem kívánja, és nem is tudja megoldani. Mert abban is egyet kell értenünk, hogy ha tényleg idejön több száz millió ember az afrikai és ázsiai régióból, Európa meghal, identitását örökre elveszti. És itt most nem emberbaráti szeretetről van szó, ahogy a civil szervezetek hangoztatják. Lehetünk mi humánusak, befogadóak, de ez arra szorítkozhat csak, amíg a menekültek ideiglenesen itt tartózkodnak. Többre nem terjedhet ki Európa segítsége, hiszen már ez is megterhelő számára. Akármennyi palesztin kislány is sír a kapuk előtt, a kapuknak zárva kell maradnia.

 

angela_merkel.png

 

A kerítés helyett tehát a nemzetközi jogi hátteret kell módosítani, és ebben kell élen járnia Magyarországnak. A jogszabályok révén kell eljárni, hiszen a jogállamoknak a jog eszközével kell kezelnie a problémákat. El kell érni, hogy a jogszabályokat Görögország, Horvátország, Románia és a társulni kívánó Szerbia is betartsa. Ez ma Magyarország legnagyobb feladata, nem pedig a drótkerítés felhúzása.

A bejegyzés trackback címe:

https://locke.blog.hu/api/trackback/id/tr967673444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.